Бањалуку погодило јако невријеме

С. Ђуричић
Foto: С. Ђуричић

БАЊАЛУКА – Бањалуку је око 17.20 часова изненада захватило јако невријеме праћено кишом и на моменте олујним вјетром.

Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице данас су позвали становнике на додатни опрез због најављених падавина и јаког вјетра. Позвали су грађане Бањалуке да предузму све мјере и радње заштите личне безбједности и имовине.

- Апелујемо да се суграђани у вријеме када су прогнозиране неповољне временске прилике не крећу у близини водова електричне енергије, оштећених стабала, лако ломљивих предмета на висинама, те да уклоне ствари које би у случају вјетра могле пасти са виших дијелова објеката и изазвати повреде - навели су из Цивилне заштите.

Напоменули су да је неопходно да грађани приликом напуштања објекта затворе прозоре и врата, те уреде дворишта.

- Апелујемо и да директори јавних институција, предузећа и других правних лица предузму одређене мјере на заштити имовине у власништву предузећа - навели су из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице.

Према данашњој прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, на снази је нагло захлађење са падавинама - у нижим предјелима киша, а у вишим предјелима уз пад температуре ваздуха, киша ће прећи у сусњежицу и снијег. Очекивани су удари вјетра од 50 до 80 километара на час, а у брдско-планинским предјелима јак и олујни вјетар и сњежне падавине могу узроковати наносе, вијавице и сметове на путевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана