Banjaluku pogodilo jako nevrijeme

S. Đuričić
Foto: S. Đuričić

BANjALUKA – Banjaluku je oko 17.20 časova iznenada zahvatilo jako nevrijeme praćeno kišom i na momente olujnim vjetrom.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice danas su pozvali stanovnike na dodatni oprez zbog najavljenih padavina i jakog vjetra. Pozvali su građane Banjaluke da preduzmu sve mjere i radnje zaštite lične bezbjednosti i imovine.

- Apelujemo da se sugrađani u vrijeme kada su prognozirane nepovoljne vremenske prilike ne kreću u blizini vodova električne energije, oštećenih stabala, lako lomljivih predmeta na visinama, te da uklone stvari koje bi u slučaju vjetra mogle pasti sa viših dijelova objekata i izazvati povrede - naveli su iz Civilne zaštite.

Napomenuli su da je neophodno da građani prilikom napuštanja objekta zatvore prozore i vrata, te urede dvorišta.

- Apelujemo i da direktori javnih institucija, preduzeća i drugih pravnih lica preduzmu određene mjere na zaštiti imovine u vlasništvu preduzeća - naveli su iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice.

Prema današnjoj prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, na snazi je naglo zahlađenje sa padavinama - u nižim predjelima kiša, a u višim predjelima uz pad temperature vazduha, kiša će preći u susnježicu i snijeg. Očekivani su udari vjetra od 50 do 80 kilometara na čas, a u brdsko-planinskim predjelima jak i olujni vjetar i snježne padavine mogu uzrokovati nanose, vijavice i smetove na putevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana