Бањалуки одборници о именовањима, кредиту и регулационим плановима 31. маја

Јелена Танацковић
Foto: Ј.Танацковић

БАЊАЛУКА - Деветнаеста сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 31. маја са почетком у девет часова, а одборници ће, између осталог, разматрати приједлог рјешења о именовању директора ЈУ Центар за социјални рад Бањалука, те бројне регулационе планове.

Ово је договорено на данашњој сједници скупштинског Колегијума, на којој је предложен дневни ред од 36 тачака.

Колегијум није усвојио приједлоге одлуке о кредитном задужењу града Бањалука за финансирање капиталних инвестиција и приједлог одлуке о изради Регулационог плана за изградњу највећег градског парка. Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да ће се поред кадровских питања на сједници наћи и бројни регулациони планови.

- У наредном периоду очекује нас још једна сједница Колегијума као и јунска сједница на којој ће се наћи ребаланс буџета - рекао је Илић.

Истакао је да је потребно пронаћи консензус како би се нашло најбоље рјешење за усвајање тачака које се понављају већ неколико сједница за редом.

Градски менаџер Бојан Кресојевић истакао је да се ништа што је било припремљено од стране града неће наћи на сједници.

- Образложење је да је ово политичко питање - рекао је Кресојевић. Кресојевић је истакао да је град Бањалука остварио суфицит у прошлој години и смањио задужење које је износило 17 милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана