Banjaluki odbornici o imenovanjima, kreditu i regulacionim planovima 31. maja

Jelena Tanacković
Foto: J.Tanacković

BANjALUKA - Devetnaesta sjednica Skupštine grada Banja Luka biće održana 31. maja sa početkom u devet časova, a odbornici će, između ostalog, razmatrati prijedlog rješenja o imenovanju direktora JU Centar za socijalni rad Banjaluka, te brojne regulacione planove.

Ovo je dogovoreno na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma, na kojoj je predložen dnevni red od 36 tačaka.

Kolegijum nije usvojio prijedloge odluke o kreditnom zaduženju grada Banjaluka za finansiranje kapitalnih investicija i prijedlog odluke o izradi Regulacionog plana za izgradnju najvećeg gradskog parka. Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da će se pored kadrovskih pitanja na sjednici naći i brojni regulacioni planovi.

- U narednom periodu očekuje nas još jedna sjednica Kolegijuma kao i junska sjednica na kojoj će se naći rebalans budžeta - rekao je Ilić.

Istakao je da je potrebno pronaći konsenzus kako bi se našlo najbolje rješenje za usvajanje tačaka koje se ponavljaju već nekoliko sjednica za redom.

Gradski menadžer Bojan Kresojević istakao je da se ništa što je bilo pripremljeno od strane grada neće naći na sjednici.

- Obrazloženje je da je ovo političko pitanje - rekao je Kresojević. Kresojević je istakao da je grad Banjaluka ostvario suficit u prošloj godini i smanjio zaduženje koje je iznosilo 17 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana