Бањалука: За пројекте удружења грађана 177.000 КМ

Srna
Бањалука: За пројекте удружења грађана 177.000 КМ

БАЊАЛУКА - Из буџета града Бањалука ове године за суфинансирање пројеката удружења грађана биће издвојено више од 177.000 КМ, а јавни позив за додјелу ових средстава очекује се почетком марта.

Како би упознали удружења грађана о јавном позиву за додјелу ових средстава и приоритетним областима суфинансирања, градско Одјељење за културу, туризам и социјалну политику организоваће у уторак, 3. марта, у Дому омладине инфо-дан, саопштено је из овог одјељења.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић рекао је да град из године у годину унапређује партнерски однос са цивилним сектором и на одређен начин укључује их у процес доношења одлука, те ће и овај пут, прије позива бити одржан инфо дан за удружења грађана.

"Циљ тог састанка јесу консултације са удружењима у вези са дефинисањем приоритетних циљева који ће бити дио предстојећег јавног позива, а који су у уској вези са платформом `Бањалука људског лица` и у складу са циљевима из Стратегије развоја града и секторских планских докумената из надлежности одјељења", рекао је Станић.

Он је додао да су предложене приоритетне области које ће бити предмет инфо-дана обезбјеђивање услова у заједници за самосталан живот лица са инвалидитетом, програми подршке особама треће животне доби за самосталнији и квалитетнији живот у природном окружењу и превенција деменције код особа треће животне доби.

Предмет инфо-дана биће и програми међугенерацијске солидарности, развојни програми за дјецу и породицу у мјесним заједницамас циљем превенције друштвено неприхватљивог понашања, програми намијењени здравим животним стиловима на подручју емоционланог развоја дјеце предшколског узраста и развојни програми из области ненасилне комуникације и асертивног понашања дјеце школског узраста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана