Banjaluka: Za projekte udruženja građana 177.000 KM

Srna
Banjaluka: Za projekte udruženja građana 177.000 KM

BANjALUKA - Iz budžeta grada Banjaluka ove godine za sufinansiranje projekata udruženja građana biće izdvojeno više od 177.000 KM, a javni poziv za dodjelu ovih sredstava očekuje se početkom marta.

Kako bi upoznali udruženja građana o javnom pozivu za dodjelu ovih sredstava i prioritetnim oblastima sufinansiranja, gradsko Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku organizovaće u utorak, 3. marta, u Domu omladine info-dan, saopšteno je iz ovog odjeljenja.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić rekao je da grad iz godine u godinu unapređuje partnerski odnos sa civilnim sektorom i na određen način uključuje ih u proces donošenja odluka, te će i ovaj put, prije poziva biti održan info dan za udruženja građana.

"Cilj tog sastanka jesu konsultacije sa udruženjima u vezi sa definisanjem prioritetnih ciljeva koji će biti dio predstojećeg javnog poziva, a koji su u uskoj vezi sa platformom `Banjaluka ljudskog lica` i u skladu sa ciljevima iz Strategije razvoja grada i sektorskih planskih dokumenata iz nadležnosti odjeljenja", rekao je Stanić.

On je dodao da su predložene prioritetne oblasti koje će biti predmet info-dana obezbjeđivanje uslova u zajednici za samostalan život lica sa invaliditetom, programi podrške osobama treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život u prirodnom okruženju i prevencija demencije kod osoba treće životne dobi.

Predmet info-dana biće i programi međugeneracijske solidarnosti, razvojni programi za djecu i porodicu u mjesnim zajednicamas ciljem prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja, programi namijenjeni zdravim životnim stilovima na području emocionlanog razvoja djece predškolskog uzrasta i razvojni programi iz oblasti nenasilne komunikacije i asertivnog ponašanja djece školskog uzrasta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana