Бањалука: За градске субвенције се пријавило 2.200 предузетника

А. С.
Бањалука: За градске субвенције се пријавило 2.200 предузетника

Око 2.200 пословних субјеката са подручја Бањлуке пријавило се за олакшице и субвенције, у оквиру првог пакета помоћи предузећима погођеним епидемијом корона вируса, вриједног близу 3,5 милиона КМ.

Према подацима надлежних служби, највише пословних субјеката пријавило се за субвенцију комуналне таксе за истицање пословног имена. - До сада смо издали укупно 511 рјешења за ову врсту субвенције пословним субјектима којима је рад био забрањен, отежан или ограничен.

Према одлуци Скупштине града од 10. априла, пословни субјекти којима је био забрањен рад због епидемије вируса корона, имају право на субвенцију комуналне таксе за истицање пословног имена за март, април и мај, а они којима је рад био ограничен или им је било отежано обављање дјелатности, имају право на субвенцију 50 одсто износа за наведена три мјесеца – саопштено је из Одјељења за привреду.

Када су у питању олакшице за плаћање закупа јавних површина, из Одјељења за комуналне послове истичу да се за ову врсту олакшице до сада пријвило педесетак привредника, док је издато 15 рјешења.

- Истовремено, 110 пословних субјеката, који послују у неком од градских простора, до сада се пријавило за ослобађање од плаћања закупнина, а до сада, је издато 45 рјешења по овом основу. С друге стране, више од 20 привредника одлучило је да искористи понуђену субвенцију за подизање кредита без плаћања камата (цјелокупан износ камата сноси Град), а које намјеравају подићи како би поново покренули пословну активности након мјесеци нерада због епидемије корона вируса – казали су из Одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана