Бањалука: Ускоро лед расвјета у улици Максима Горког на Паприковцу

ГС
Бањалука: Ускоро лед расвјета у улици Максима Горког на Паприковцу

БАЊАЛУКА - Улица Максима Горког у бањалучком насељу Паприковац ускоро ће добити савремену ЛЕД расвјету, у оквиру великог пројекта модернизације градског система расвјете којим ће бити обухваћено 79 улица на подручју овог града.

 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је данас обишао радове у овој улици, прецизирао је да се модернизација јавне расвјете спроводи већ другу годину, и то у сарадњи са Развојним програмом УН /УНДП/.

Радојичић је новинарима рекао да је ријеч о пројекту енергетске ефикасности који град реализује са УНДП-ом већ другу годину, те да ће овај пут бити инсталирано више од 1.500 ЛЕД сијалица на подручју осам насеља, у укупно 79 улица.

Он је подсјетио да је у оквиру овог пројекта прошле године већ инсталирано 1.800 ЛЕД сијалица, те да се употребом енергетски ефикасније расвјете остварује и до 65 одсто мања потрошња електричне енергије.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Паприковац Мирјана Лакић изразила је задовољство због реализације овог пројекта и подсјетила да је кроз заједнички пројекат, такође са УНДП-ом, асфалтирана Улица Давида Штрпца, која је уједно и најдужа улица у овом насељу

 

 

Рођено 10 беба
Рођено 10 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана