Banjaluka: Uskoro led rasvjeta u ulici Maksima Gorkog na Paprikovcu

GS
Banjaluka: Uskoro led rasvjeta u ulici Maksima Gorkog na Paprikovcu

BANjALUKA - Ulica Maksima Gorkog u banjalučkom naselju Paprikovac uskoro će dobiti savremenu LED rasvjetu, u okviru velikog projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim će biti obuhvaćeno 79 ulica na području ovog grada.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas obišao radove u ovoj ulici, precizirao je da se modernizacija javne rasvjete sprovodi već drugu godinu, i to u saradnji sa Razvojnim programom UN /UNDP/.

Radojičić je novinarima rekao da je riječ o projektu energetske efikasnosti koji grad realizuje sa UNDP-om već drugu godinu, te da će ovaj put biti instalirano više od 1.500 LED sijalica na području osam naselja, u ukupno 79 ulica.

On je podsjetio da je u okviru ovog projekta prošle godine već instalirano 1.800 LED sijalica, te da se upotrebom energetski efikasnije rasvjete ostvaruje i do 65 odsto manja potrošnja električne energije.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Paprikovac Mirjana Lakić izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i podsjetila da je kroz zajednički projekat, takođe sa UNDP-om, asfaltirana Ulica Davida Štrpca, koja je ujedno i najduža ulica u ovom naselju

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana