Бањалука: Ускоро 314 нових контејнера

Srna
Бањалука: Ускоро 314 нових контејнера

БАЊАЛУКА - На више локација на подручју Бањалуке ускоро ће бити распоређено 314 нових контејнера, у настојању да се комунална хигијена подигне на виши ново, саопштено је данас из Градске управе.

У саопштењу се наводи да се и овом новом набавком контејнера, у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, настоји ојачати комунална инфраструктура како би грађани имали што бољу услугу и да се што мање отпада нађе у животној средини.

Нови контејнери биће запремине 1,1, 3,2 и пет метара кубних, а у складу са исказаним потребама на терену биће одређене локације за њихово постављање.

У посљедње четири године набављено је више од 2.000 нових контејнера.

У марту, захваљујући донацији из данског града Одензе, по приградским насељима распоређено је 300 контејнера за прикупљање комуналног отпада.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске Срђан Тодоровић потписали су 10. јуна уговор о набавци нове комуналне опреме – контејнера вриједан 200.000 КМ.

Град Бањалука годинама сарађује са Фондом за заштиту животне средине и енергетске ефикасности и ове године је аплицирао на јавни позив овог фонда.

Према споразуму који суфинансирају Бањалука и Фонд са по 50 одсто, укупна вриједност је 200.000 КМ, а град ће бити у прилици да набави око 300 контејнера, речено је након потписивања уговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана