Banjaluka: Uskoro 314 novih kontejnera

Srna
Banjaluka: Uskoro 314 novih kontejnera

BANjALUKA - Na više lokacija na području Banjaluke uskoro će biti raspoređeno 314 novih kontejnera, u nastojanju da se komunalna higijena podigne na viši novo, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da se i ovom novom nabavkom kontejnera, u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, nastoji ojačati komunalna infrastruktura kako bi građani imali što bolju uslugu i da se što manje otpada nađe u životnoj sredini.

Novi kontejneri biće zapremine 1,1, 3,2 i pet metara kubnih, a u skladu sa iskazanim potrebama na terenu biće određene lokacije za njihovo postavljanje.

U posljednje četiri godine nabavljeno je više od 2.000 novih kontejnera.

U martu, zahvaljujući donaciji iz danskog grada Odenze, po prigradskim naseljima raspoređeno je 300 kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske Srđan Todorović potpisali su 10. juna ugovor o nabavci nove komunalne opreme – kontejnera vrijedan 200.000 KM.

Grad Banjaluka godinama sarađuje sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti i ove godine je aplicirao na javni poziv ovog fonda.

Prema sporazumu koji sufinansiraju Banjaluka i Fond sa po 50 odsto, ukupna vrijednost je 200.000 KM, a grad će biti u prilici da nabavi oko 300 kontejnera, rečeno je nakon potpisivanja ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana