Бањалука: Улица која спаја два кружна тока у функцији од 15. новембра

ГС
Бањалука: Улица која спаја два кружна тока у функцији од 15. новембра

Изградња и проширење Улице Ивана Горана Ковачића, повезнице кружних токова код "Леснине" и "Центрума", одвија се предвиђеном динамиком, а циљ је да радови буду завршени прије почетка зимске сезоне одржавања путева, 15. новембра, потврдили су у предузећу "Путеви РС", које спроводи овај пројекат, а преносе ''Независне''.

– Тренутно се гради примарни одвод оборинске канализације и уређење подтла, као и насипање до нивоа тампона – истакли су у овом предузећу.

Додали су, иако је уговором предвиђена динамика изградње са роком од 210 календарских дана, да су радови убрзани на свим позицијама на градилишту.

– Радови у Улици Ивана Горана Ковачића обухватају изградњу саобраћајнице са по двије саобраћајне траке у оба смјера до хотела "Голден Цард" – објаснили су у "Путевима РС".

Истакли су да се на потезу до кружног тока на магистралном путу М16 врши уклапање у постојеће стање те рехабилитација постојеће улице.

– За пјешачки саобраћај биће изграђене пјешачке стазе обострано цијелом дужином улице, док ће бициклистички саобраћај бити ријешен изградњом бициклистичке стазе са десне стране улице до раскрснице код хотела "Голден Цард" – појаснили су у овом предузећу.

Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, рекао је да је изведен значајан дио предвиђених радова, укључујући и изградњу потпорног зида уз саобраћајницу, која ће по реконструкцији, у њеном највећем дијелу бити проширена на четири траке, уз обостране пјешачке стазе.

У Одјељењу за саобраћај и путеве раније су истакли да је од велике важности да ова саобраћајница буде што прије завршена како би цијело ово велико саобраћајно чвориште било реконструисано.

– Изградњом кружног тока код ‘Леснине’, уклањањем семафорске сигнализације и проширењем Улице Ивана Горана Ковачића знатно ће бити растерећен и убрзан саобраћај у овом дијелу града, а нова саобраћајница представљаће својеврсни спој источног и западног транзита – казали су раније из овог одјељења.

Влада РС је у новембру прошле године донијела одлуку о издвајању два милиона КМ за изградњу, односно проширење Улице Ивана Горана Ковачића у насељу Росуље.

Извођач радова на овом пројекту је "Нискоградња" из Лакташа.

Санација и проширење Улице Ивана Горана Ковачића почели су почетком септембра, пишу ''Независне''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана