Бањалука: Санкционисано 90 возача мопеда и лаких мотоцикала

Срна
Foto: Илустрација

Припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука реализовали су дводневну акцију појачане контроле возача мотоцикала, лаких мотоцикала и мопеда у оквиру које је евидентирано 90 прекршаја.

У акцији која је спроведена 5. и 6. јула полицијски службеници су контролисали 65 возача мотоцикала и лаких мотоцикала, те санкционисали пет возача због управљања прије стицања права на управљање категоријом А и поткатегоријом А1.

- Током акције санкционисано је једно лице због управљања нерегистрованим мотоциклом. Евидентирано је 35 прекршаја неношења заштитне кациге и 18 прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а у оквиру акције контролисано је 20 возача мопеда - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу се наводи да су полицијски службеници издали 31 прекршајни налог због почињених осталих прекршаја.

Из Полицијске управе Бањалука наглашавају да су припадници Полицијске станице Лакташи реализовали акцију са акцентом на контролу кориштења безбједносних појасева и мобилног телефона, те однос возач-пјешак, у оквиру које је евидентирано 59 прекршаја.

- Контролисана су 62 возача, те због почињеног прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ односно због непрописног кориштења мобилног телефона возача моторних возила санкционисали четири возача - додаје се у саопштењу.

Током акције евидентирано је 38 прекршаја, као и 15 прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, односно пропуштања обавеза возача према пјешацима. Евидентирана су и два остала прекршаја.

Из Полицијске управе Бањалука апелује да учесници у саобраћају поштују законске одредбе, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана