Banjaluka: Sankcionisano 90 vozača mopeda i lakih motocikala

Srna
Foto: Ilustracija

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka realizovali su dvodnevnu akciju pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda u okviru koje je evidentirano 90 prekršaja.

U akciji koja je sprovedena 5. i 6. jula policijski službenici su kontrolisali 65 vozača motocikala i lakih motocikala, te sankcionisali pet vozača zbog upravljanja prije sticanja prava na upravljanje kategorijom A i potkategorijom A1.

- Tokom akcije sankcionisano je jedno lice zbog upravljanja neregistrovanim motociklom. Evidentirano je 35 prekršaja nenošenja zaštitne kacige i 18 prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a u okviru akcije kontrolisano je 20 vozača mopeda - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici izdali 31 prekršajni nalog zbog počinjenih ostalih prekršaja.

Iz Policijske uprave Banjaluka naglašavaju da su pripadnici Policijske stanice Laktaši realizovali akciju sa akcentom na kontrolu korištenja bezbjednosnih pojaseva i mobilnog telefona, te odnos vozač-pješak, u okviru koje je evidentirano 59 prekršaja.

- Kontrolisana su 62 vozača, te zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH odnosno zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona vozača motornih vozila sankcionisali četiri vozača - dodaje se u saopštenju.

Tokom akcije evidentirano je 38 prekršaja, kao i 15 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, odnosno propuštanja obaveza vozača prema pješacima. Evidentirana su i dva ostala prekršaja.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana