Бањалука: Са норвешким амбасадором о научнотехнолошком парку

Srna
Бањалука: Са норвешким амбасадором о научнотехнолошком парку

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић примио је данас у наступну посјету амбасадора Норвешке у БиХ Олава Рејнертсена, те га упознао о инфраструктурним пројектима које реализује градска администрација, са посебним нагласком на активности у вези са успостављањем научнотехнолошког парка. На састанку у Градској управи, током којег је било ријечи о пројектима и могућностима сарадње у области енергетске ефикасности и савремених технологија, пречишћавања отпадних вода и збрињавања чврстог отпада, наглашено је да је Норвешка помогла бројне пројекте које су међународни партнери спровели у Бањалуци, међу којима је од посебног значаја помоћ приликом успостављања и рада Иновационог центра.

 

"Норвешка је помогла и током пандемије вируса корона, када су, посредством УНДП-а, уручене значајне донације нашим болницама", наводи се у саопштењу Градске управе.

Амбасадор Норвешке захвалио је Радојичићу за пријем, а на крају састанка саговорници су се усагласили да то што су Бањалука и норвешки Бодо били конкуренти за титулу Европске пријестонице културе за 2024. годину - неће бити препрека, него повод за успостављање сарадње међу градовима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана