Banjaluka: Sa norveškim ambasadorom o naučnotehnološkom parku

Srna
Banjaluka: Sa norveškim ambasadorom o naučnotehnološkom parku

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Norveške u BiH Olava Rejnertsena, te ga upoznao o infrastrukturnim projektima koje realizuje gradska administracija, sa posebnim naglaskom na aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem naučnotehnološkog parka. Na sastanku u Gradskoj upravi, tokom kojeg je bilo riječi o projektima i mogućnostima saradnje u oblasti energetske efikasnosti i savremenih tehnologija, prečišćavanja otpadnih voda i zbrinjavanja čvrstog otpada, naglašeno je da je Norveška pomogla brojne projekte koje su međunarodni partneri sproveli u Banjaluci, među kojima je od posebnog značaja pomoć prilikom uspostavljanja i rada Inovacionog centra.

 

"Norveška je pomogla i tokom pandemije virusa korona, kada su, posredstvom UNDP-a, uručene značajne donacije našim bolnicama", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ambasador Norveške zahvalio je Radojičiću za prijem, a na kraju sastanka sagovornici su se usaglasili da to što su Banjaluka i norveški Bodo bili konkurenti za titulu Evropske prijestonice kulture za 2024. godinu - neće biti prepreka, nego povod za uspostavljanje saradnje među gradovima.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana