Бањалука: Ребаланс преполовио улагања

В. Поповић, С. Амиџић
Бањалука: Ребаланс преполовио улагања

Бањалука - Планирана улагања града у поједине мјесне заједнице ребалансом буџета могла би бити умањена и за 50 одсто.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић рекао је да је управо таква ситуација у овој МЗ.

- Разлог умањења средстава, како су ми рекли у Градској управи, су поплаве које су нанијеле велику штету, па су средства преусмјерена на приоритете као што је мост у Чесми, Пријечанима, санација великог броја клизишта, путева и друго - рекао је Пејаковић. Додаје да ће ипак у овој години бити асфалтиран дио пута, продужетак улице Вида Њежића у дужини од 200 метара. Из МЗ Мотике поручују да их највише брине планирано смањење средстава за реконструкцију макадамских саобраћајница.

- Имамо велики број макадамских путева којима је потребна поправка, а који би могли бити изостављени због укупног смањења новца за ове намјене - рекао је предсједник Савјета ове МЗ Дарко Тодић.

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић рекао је да ни у почетном буџету нису били планирани већи инфраструктурни пројекти, тако да нема шта ни да буде умањено.

- Наш приоритет је увијек био изградња моста код "Витаминке", а поготово сада када је срушен у мајским поплавама. Имамо велики притисак грађана да се нађу средства за изградњу моста јер је насеље дословце одсјечено од остатка града. Ускоро ће почети и школска година, а неизвјесно је колико је за дјецу безбједно да у зимском периоду прелазе преко оштећеног моста код "Инцела". Покушаћемо да организујемо састанак са представницима града да видимо какве су могућности да буду обезбијеђена средства за изградњу моста - рекао је Маличевић.

С друге стране, има и оних који су задовољни што их је смањење новца заобишло. Предсједник Савјета МЗ Булевар Драго Вурдеља рекао је да није било већих смањења средстава која треба да буду уложена у инфраструктуру. 

- Булевар је једна од уређенијих МЗ и немамо неких већих проблема, задовољни смо радовима који ће бити изведени у овој години - рекао је Вурдеља и додао да се тренутно проширује Булевара цара Душана, а до краја године планирано је и асфалтирање дијела Солунске и улице Краља Николе.

Сличне информације смо добили и из МЗ Пискавица.

- Наставља се изградња дијела водоводне мреже, а што се тиче путне инфраструктуре, све ће бити реализовано по усвојеном програму јер ребалансом није смањивано. Средином августа би требало да почну радови на одржавању макадамских путева, асфалтирању и реконструкцији путева - рекао је предсједник Савјета ове МЗ Ненад Шибаревић.

Приоритет

Предсједник Савјета мјесне заједнице Борик један Раде Тривић казао је да је приоритет ове мјесне заједнице изградња колектора за отпадне воде.

- Тренутно се изводе радови код Венеција моста и очекујемо да вод за отпадне воде стигне и до нашег насеља - рекао је Тривић и додао да је изградња овог колектора значајна не само за Борик, већ за цијели град.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана