Бањалука прославља крсну славу, обустава саобраћаја у центру града

ГС
Бањалука прославља крсну славу, обустава саобраћаја у центру града

БАЊАЛУКА- Бањалука данас прославља своју крсну славу - Спасовдан.

Прослава  Вазнесења Господњег - Спасовдана почела је светом архијерејском литургијом, коју служи НЈегово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, као и ранијих година, обиљежавају заједно град Бањалука и Српска православна црква-парохија бањалучка.

По завршетку литургије биће освештано славско жито и колач, а након славског обреда предвиђена је спасовданска литија са трократним опходом око Саборног храма.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, ове године изостаће културно-умјетнички програм.

У периоду од 10.30 до 12.30 часова, због прославе биће обустављен саобраћај у улици Краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од  улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја, на линијама јавног превоза путника које саобраћају улицом Краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од Булевара цара Душана до Алеје Светог Саве, извршиће се преусмјеравање аутобуса у улице Булевар цара Душана, Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом.

За вријеме трајања обуставе, саобраћај ће регулисати и преусмјеравати припадници Министарства унутрашњих послова РС.

Званичници Српске честитали су градоначелнику Игору Радојичићу и грађанима Бањалуке крсну славу, са жељом да Бањалука настави пут развоја и просперитета.

Скромније него ранијих година Дан општине и крсну славу Спасовдан прославља и Источно Ново Сарајево.

Спасовдан је слава и Београда. Због епидемије вируса корона неће бити литије улицама престонице Србије. Патријарх српски Иринеј служиће литургију у Вазнесењској цркви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана