Banjaluka proslavlja krsnu slavu, obustava saobraćaja u centru grada

GS
Banjaluka proslavlja krsnu slavu, obustava saobraćaja u centru grada

BANjALUKA- Banjaluka danas proslavlja svoju krsnu slavu - Spasovdan.

Proslava  Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana počela je svetom arhijerejskom liturgijom, koju služi NJegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, kao i ranijih godina, obilježavaju zajedno grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva-parohija banjalučka.

Po završetku liturgije biće osveštano slavsko žito i kolač, a nakon slavskog obreda predviđena je spasovdanska litija sa trokratnim ophodom oko Sabornog hrama.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ove godine izostaće kulturno-umjetnički program.

U periodu od 10.30 do 12.30 časova, zbog proslave biće obustavljen saobraćaj u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od  ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju ulicom Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Zvaničnici Srpske čestitali su gradonačelniku Igoru Radojičiću i građanima Banjaluke krsnu slavu, sa željom da Banjaluka nastavi put razvoja i prosperiteta.

Skromnije nego ranijih godina Dan opštine i krsnu slavu Spasovdan proslavlja i Istočno Novo Sarajevo.

Spasovdan je slava i Beograda. Zbog epidemije virusa korona neće biti litije ulicama prestonice Srbije. Patrijarh srpski Irinej služiće liturgiju u Vaznesenjskoj crkvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana