Бањалука: Потписан протокол о студентској пракси

Срна
Бањалука: Потписан протокол о студентској пракси

БАЊАЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потписали су данас Протокол о студентској пракси за ову академску годину којим ће за 35 студената са десетак факултета бити омогућено обављање студентске праксе у градској управи и јавним градским предузећима и установама.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ова пракса траје већ трећу годину, те се нада да је корисна студентима да спознају практични процес у администрацији и појединим предузећима која су из њихове струке интересантна.

"Са Универзитетом сарађујемо и на низу других тема. Недавно смо имали састанак са представницима студентских организација и договорили да и ове године подржимо одржавање Студентских дана у оквиру априлских свечаности уз Дан града у априлу", додао је Радојичић.

Он је подсјетио да Град стипендира средњошколце и студенте и сваке године за ту намјену издваја око милион и по КМ.

Према његовим ријечима, Град помаже Универзитету и у рјешавању комуналних проблема, те су им промијенили расвјету, а у плану је и изградња спортског терена.

"Сарађујемо и са цијелим низом факултета који за нас раде пројекте и задовољни смо да имамо на располагању тај потенцијал", навео је Радојичић.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да сваке године расте број студената и факултета који стичу практична знања у градским предузећима.

"Наше опредјељење је подизање нивоа практичне наставе и оспособљености студената. Они тиме стичу и додатне излазне компетенције које ће их препоручити тржишту рада и омогућити запошњавање у градским и сличним предузећима. Имамо сличне уговоре и са приватним компанијама", навео је Гајанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана