Banjaluka: Potpisan protokol o studentskoj praksi

Srna
Banjaluka: Potpisan protokol o studentskoj praksi

BANjALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisali su danas Protokol o studentskoj praksi za ovu akademsku godinu kojim će za 35 studenata sa desetak fakulteta biti omogućeno obavljanje studentske prakse u gradskoj upravi i javnim gradskim preduzećima i ustanovama.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da ova praksa traje već treću godinu, te se nada da je korisna studentima da spoznaju praktični proces u administraciji i pojedinim preduzećima koja su iz njihove struke interesantna.

"Sa Univerzitetom sarađujemo i na nizu drugih tema. Nedavno smo imali sastanak sa predstavnicima studentskih organizacija i dogovorili da i ove godine podržimo održavanje Studentskih dana u okviru aprilskih svečanosti uz Dan grada u aprilu", dodao je Radojičić.

On je podsjetio da Grad stipendira srednjoškolce i studente i svake godine za tu namjenu izdvaja oko milion i po KM.

Prema njegovim riječima, Grad pomaže Univerzitetu i u rješavanju komunalnih problema, te su im promijenili rasvjetu, a u planu je i izgradnja sportskog terena.

"Sarađujemo i sa cijelim nizom fakulteta koji za nas rade projekte i zadovoljni smo da imamo na raspolaganju taj potencijal", naveo je Radojičić.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da svake godine raste broj studenata i fakulteta koji stiču praktična znanja u gradskim preduzećima.

"Naše opredjeljenje je podizanje nivoa praktične nastave i osposobljenosti studenata. Oni time stiču i dodatne izlazne kompetencije koje će ih preporučiti tržištu rada i omogućiti zapošnjavanje u gradskim i sličnim preduzećima. Imamo slične ugovore i sa privatnim kompanijama", naveo je Gajanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana