Бањалука: Постављен семафор - безбједнији саобраћај у насељу Ада

Срна
Бањалука: Постављен семафор - безбједнији саобраћај у насељу Ада

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Ада, на укрштању са магистралним путем, инсталиран је семафор и проширена постојећа аутобуска станица, у настојању да безбједност становника овог насеља буде подигнута на виши ниво, саопштено је из Градске управе Бањалука.

У саопштењу је наведено да је ријеч о укрштању магистралног правца са градском улицом у чијој зони се налази аутобуско стајалиште које користи велики број грађана.

"Проблем је представљао прелазак становништва преко магистралног правца који је веома оптерећен, с обзиром на то да повезује Котор Варош и сусједне општине са Бањалуком, као и укључивање возила са споредног пута /Улице палих бораца/ на магистрални правац", истакли су у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

У саопштењу је наведено да је град Бањалука, иако је ријеч о магистралном путу у надлежности предузећа "Путеви Републике Српске", донио одлуку да из својих буџетских средстава финансира цјелокупно рјешавање овог проблема.

"У оквиру наведених радова кориштена је семафорска опрема која је демонтирана приликом изградње кружних раскрсница", наведено је у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана