Banjaluka: Postavljen semafor - bezbjedniji saobraćaj u naselju Ada

Srna
Banjaluka: Postavljen semafor - bezbjedniji saobraćaj u naselju Ada

BANjALUKA - U banjalučkom naselju Ada, na ukrštanju sa magistralnim putem, instaliran je semafor i proširena postojeća autobuska stanica, u nastojanju da bezbjednost stanovnika ovog naselja bude podignuta na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno da je riječ o ukrštanju magistralnog pravca sa gradskom ulicom u čijoj zoni se nalazi autobusko stajalište koje koristi veliki broj građana.

"Problem je predstavljao prelazak stanovništva preko magistralnog pravca koji je veoma opterećen, s obzirom na to da povezuje Kotor Varoš i susjedne opštine sa Banjalukom, kao i uključivanje vozila sa sporednog puta /Ulice palih boraca/ na magistralni pravac", istakli su u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U saopštenju je navedeno da je grad Banjaluka, iako je riječ o magistralnom putu u nadležnosti preduzeća "Putevi Republike Srpske", donio odluku da iz svojih budžetskih sredstava finansira cjelokupno rješavanje ovog problema.

"U okviru navedenih radova korištena je semaforska oprema koja je demontirana prilikom izgradnje kružnih raskrsnica", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana