Бањалука: Почела реконструкција друштвеног дома у Залужанима

Srna
Бањалука: Почела реконструкција друштвеног дома у Залужанима

БАЊАЛУКА - У оквиру великог плана оживљавања друштвених садржаја у селима и приградским насељима данас је почела реконструкција друштвеног дома у бањалучком насељу Залужани, која подразумијева дјелимично уређење унутрашњости објекта и промјену комплетне столарије, за шта ће Градска управа Бањалука издвојити око 45.000 КМ.


Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку реконструкције овог друштвеног дома, новинарима је рекао да је опредјељење града да у свим крајевима ријеши проблеме са којима се становници сусрећу.

"У Залужанима је на ред дошла реконструкција друштвеног дома. Ријеч је о објекту који се много користи и у којем дјелују културно-умјетничко друштво, пензионери, борачка организација, а организују се и разна друштвена окупљања", рекао је Радојичић.

Радојичић је навео да ће на објекту друштвеног дома у Залуженима бити замијењена комплетна столарија, око 44 прозора, врата, те да ће се радити на дјелимичном унутрашњем уређењу ради стварања бољих услова за рад и утопљавања објекта и уштеде енергије.

Он је нагласио да је вриједност радова нешто више од 45.000 КМ, а на јавном позиву за извођача радова изабрано је предузеће "Међугорје" из Бањалуке и рок за завршетак је два мјесеца.

Радојичић је рекао да је синоћ посјетио бањалучко насеље Дракулић и најавио да су у оквиру пројекта "Вода два" планирани радови канализационе мреже у дијеловима улица Голуба Бабића и Мике Аласа у том веома насељеном дијелу Бањалуке.

"Радимо пројектовање, у овом моменту имамо само дио средства и за Улицу Млађе Ћусића. Очекујем да у наредних мјесец-два буде расписан тендер. Ријеч је о средствима Европске банке за обнову и развој и да онда током љета, ако добијемо извођача, можемо да радимо нову канализациону мрежу. У Дракулићу би, дакле, требало да буде урађено између 1,5 и два километра канализационе мреже", рекао је Радојичић.

Члан Савјета мјесне заједнице Залужани Радивоје Шушњар изразио је задовољство што је дошло вријеме за санацију друштвеног дома који функционише у пуном капацитету и увијек је пун.

Шушњар је подсјетио да је лани у Залужанима урађен један дио пјешачке стазе, те да ће ове године бити настављени радови на другом дијелу.

"Добили смо обећање од градоначелника да ће се радити и у улицама Ненада Костића, Благоје Паровића и Подгоричкој. Не тражимо много и мислим да ће обећање бити испуњено", поручио је Шушњар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана