Banjaluka: Počela rekonstrukcija društvenog doma u Zalužanima

Srna
Banjaluka: Počela rekonstrukcija društvenog doma u Zalužanima

BANjALUKA - U okviru velikog plana oživljavanja društvenih sadržaja u selima i prigradskim naseljima danas je počela rekonstrukcija društvenog doma u banjalučkom naselju Zalužani, koja podrazumijeva djelimično uređenje unutrašnjosti objekta i promjenu kompletne stolarije, za šta će Gradska uprava Banjaluka izdvojiti oko 45.000 KM.


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku rekonstrukcije ovog društvenog doma, novinarima je rekao da je opredjeljenje grada da u svim krajevima riješi probleme sa kojima se stanovnici susreću.

"U Zalužanima je na red došla rekonstrukcija društvenog doma. Riječ je o objektu koji se mnogo koristi i u kojem djeluju kulturno-umjetničko društvo, penzioneri, boračka organizacija, a organizuju se i razna društvena okupljanja", rekao je Radojičić.

Radojičić je naveo da će na objektu društvenog doma u Zaluženima biti zamijenjena kompletna stolarija, oko 44 prozora, vrata, te da će se raditi na djelimičnom unutrašnjem uređenju radi stvaranja boljih uslova za rad i utopljavanja objekta i uštede energije.

On je naglasio da je vrijednost radova nešto više od 45.000 KM, a na javnom pozivu za izvođača radova izabrano je preduzeće "Međugorje" iz Banjaluke i rok za završetak je dva mjeseca.

Radojičić je rekao da je sinoć posjetio banjalučko naselje Drakulić i najavio da su u okviru projekta "Voda dva" planirani radovi kanalizacione mreže u dijelovima ulica Goluba Babića i Mike Alasa u tom veoma naseljenom dijelu Banjaluke.

"Radimo projektovanje, u ovom momentu imamo samo dio sredstva i za Ulicu Mlađe Ćusića. Očekujem da u narednih mjesec-dva bude raspisan tender. Riječ je o sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i da onda tokom ljeta, ako dobijemo izvođača, možemo da radimo novu kanalizacionu mrežu. U Drakuliću bi, dakle, trebalo da bude urađeno između 1,5 i dva kilometra kanalizacione mreže", rekao je Radojičić.

Član Savjeta mjesne zajednice Zalužani Radivoje Šušnjar izrazio je zadovoljstvo što je došlo vrijeme za sanaciju društvenog doma koji funkcioniše u punom kapacitetu i uvijek je pun.

Šušnjar je podsjetio da je lani u Zalužanima urađen jedan dio pješačke staze, te da će ove godine biti nastavljeni radovi na drugom dijelu.

"Dobili smo obećanje od gradonačelnika da će se raditi i u ulicama Nenada Kostića, Blagoje Parovića i Podgoričkoj. Ne tražimo mnogo i mislim da će obećanje biti ispunjeno", poručio je Šušnjar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana