Бањалука: Почела изградња приступне саобраћајнице у Лазареву

Srna
Бањалука: Почела изградња приступне саобраћајнице у Лазареву

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Лазарево данас је почела изградња приступне саобраћајнице, паркинга и оборинске канализације за потребе стамбених објеката у дијелу Улице деспота Стефана Лазаревића, који раније нису урађени због банкрота инвеститора, те је град Бањалука за рјешавање овог вишегодишњег проблема издвојио 240.000 КМ.


Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, рекао је новинарима да је ријеч о насељу које се низ година суочава са различитим проблемима.

"Инвеститор је током градње банкротирао и сви станари у зградама су остали у проблему неријешене канализације, приступног пута, па чак и дозвола", подсјетио је Радојичић.

Радојичић је нагласио да град уназад три године покушава да на овом простору ријеши комуналне проблеме, у дијеловима гдје је то могуће радити, будући да дио имовинских односа још није ријешен.

Он је рекао да је град у претходне двије године ријешио већи дио канализације, а сада ће бити ријешена и приступна саобраћајница.

"Она треба да омогући боље услове за живот у овим зградама. Ријеч је о профилу од шест метара ширине, четрдесетак паркинг-мјеста, оборинској канализацији на простору код зграда којима је ријешена канализација и гдје су чисти имовински односи", рекао је Радојичић.

Радојичић је навео да је спроведен поступак набавке, те да извођач "Нискоградња" има рок нешто мало више од три мјесеца за извођење радова.

Он је рекао да је за радове на саобраћајници, те изградњу паркинг-мјеста и оборинске канализације издвојено 240.000 КМ.

Становник у једној од зграда у Улици деспота Стефана Лазаревића Ковиљко Катић рекао је да је ово велико за станаре, будући да је косио око зграда и пумпама извлачио воду из подрума.

Катић, који се трећи уселио у зграду у дијелу Улице деспота Стефана Лазаревића 2012. године, рекао је да није било струје, а воду је доносио из приватне куће у близини.

"Канализација није била ријешена, из септичке смо сваких три дана цистерном извлачили воду", подсјетио је Катић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана