Banjaluka: Počela izgradnja pristupne saobraćajnice u Lazarevu

Srna
Banjaluka: Počela izgradnja pristupne saobraćajnice u Lazarevu

BANjALUKA - U banjalučkom naselju Lazarevo danas je počela izgradnja pristupne saobraćajnice, parkinga i oborinske kanalizacije za potrebe stambenih objekata u dijelu Ulice despota Stefana Lazarevića, koji ranije nisu urađeni zbog bankrota investitora, te je grad Banjaluka za rješavanje ovog višegodišnjeg problema izdvojio 240.000 KM.


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da je riječ o naselju koje se niz godina suočava sa različitim problemima.

"Investitor je tokom gradnje bankrotirao i svi stanari u zgradama su ostali u problemu neriješene kanalizacije, pristupnog puta, pa čak i dozvola", podsjetio je Radojičić.

Radojičić je naglasio da grad unazad tri godine pokušava da na ovom prostoru riješi komunalne probleme, u dijelovima gdje je to moguće raditi, budući da dio imovinskih odnosa još nije riješen.

On je rekao da je grad u prethodne dvije godine riješio veći dio kanalizacije, a sada će biti riješena i pristupna saobraćajnica.

"Ona treba da omogući bolje uslove za život u ovim zgradama. Riječ je o profilu od šest metara širine, četrdesetak parking-mjesta, oborinskoj kanalizaciji na prostoru kod zgrada kojima je riješena kanalizacija i gdje su čisti imovinski odnosi", rekao je Radojičić.

Radojičić je naveo da je sproveden postupak nabavke, te da izvođač "Niskogradnja" ima rok nešto malo više od tri mjeseca za izvođenje radova.

On je rekao da je za radove na saobraćajnici, te izgradnju parking-mjesta i oborinske kanalizacije izdvojeno 240.000 KM.

Stanovnik u jednoj od zgrada u Ulici despota Stefana Lazarevića Koviljko Katić rekao je da je ovo veliko za stanare, budući da je kosio oko zgrada i pumpama izvlačio vodu iz podruma.

Katić, koji se treći uselio u zgradu u dijelu Ulice despota Stefana Lazarevića 2012. godine, rekao je da nije bilo struje, a vodu je donosio iz privatne kuće u blizini.

"Kanalizacija nije bila riješena, iz septičke smo svakih tri dana cisternom izvlačili vodu", podsjetio je Katić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana