Бањалука: Почела изградња дјечијег игралишта у насељу Лазарево

Srna
Бањалука: Почела изградња дјечијег игралишта у насељу Лазарево

БАЊАЛУКА - Мјештани бањалучког насеља Лазарево ускоро ће добити ново дјечије игралиште уз Основну школу "Иван Горан Ковачић" вриједно 61.600 КМ, у оквиру велике акције у којој је, у протекле четири године, већ изграђено 26 игралишта широм Бањалуке.

У Лазареву ће то бити друго игралиште изграђено у оквиру ове акције, а овај пут, изградњу заједнички финансирају град Бањалука и Секретаријат Републике Српске за расељена лица и миграције.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку изградње дјечијег игралишта рекао је новинарима да је ово 27. игралиште које се гради у оквиру ове акције.

Радојичић је рекао да ће ново игралиште употпунити лијепу цјелину на овој локацији јер су ту школа, црква и теретана на отвореном.

"Вриједност инвестиције је 61.600 КМ, од чега је 40.000 КМ обезбиједио Републички секретаријат за расељена лица и миграције", навео је Радојичић.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић рекао је да се изградњом игралишта у Лазареву наставља успјешна сарадња Секретаријата и Градске управе.

"Недавно смо у насељу Куљани завршили пројекат социјалног становања и уселили педесетак породица, у Врбањи смо почели изградњу канализације, а данас у Лазареву почињемо градњу дјечијег игралишта и вјерујем да ће од августа наши малишани овдје наћи лијеп кутак за игру", истакао је Аћић.

Површина игралишта је око 500 метара квадратних и намијењено је за дјецу од једне до шест година.

На игралишту ће бити постављене љуљашка, клацкалица, њихалица са опругом, љуљашка за дјецу са отежаним кретањем, бројалица, возић од трупаца, тунел као и мини торањ са тобоганом који ће бити постављен у централном дијелу игралишта.

Уз круг игралишта планирано је и постављање клупа и корпи за отпатке.

Игралиште би требало да буде изграђено у року од мјесец и по дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана