Banjaluka: Počela izgradnja dječijeg igrališta u naselju Lazarevo

Srna
Banjaluka: Počela izgradnja dječijeg igrališta u naselju Lazarevo

BANjALUKA - Mještani banjalučkog naselja Lazarevo uskoro će dobiti novo dječije igralište uz Osnovnu školu "Ivan Goran Kovačić" vrijedno 61.600 KM, u okviru velike akcije u kojoj je, u protekle četiri godine, već izgrađeno 26 igrališta širom Banjaluke.

U Lazarevu će to biti drugo igralište izgrađeno u okviru ove akcije, a ovaj put, izgradnju zajednički finansiraju grad Banjaluka i Sekretarijat Republike Srpske za raseljena lica i migracije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku izgradnje dječijeg igrališta rekao je novinarima da je ovo 27. igralište koje se gradi u okviru ove akcije.

Radojičić je rekao da će novo igralište upotpuniti lijepu cjelinu na ovoj lokaciji jer su tu škola, crkva i teretana na otvorenom.

"Vrijednost investicije je 61.600 KM, od čega je 40.000 KM obezbijedio Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije", naveo je Radojičić.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić rekao je da se izgradnjom igrališta u Lazarevu nastavlja uspješna saradnja Sekretarijata i Gradske uprave.

"Nedavno smo u naselju Kuljani završili projekat socijalnog stanovanja i uselili pedesetak porodica, u Vrbanji smo počeli izgradnju kanalizacije, a danas u Lazarevu počinjemo gradnju dječijeg igrališta i vjerujem da će od avgusta naši mališani ovdje naći lijep kutak za igru", istakao je Aćić.

Površina igrališta je oko 500 metara kvadratnih i namijenjeno je za djecu od jedne do šest godina.

Na igralištu će biti postavljene ljuljaška, klackalica, njihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta.

Uz krug igrališta planirano je i postavljanje klupa i korpi za otpatke.

Igralište bi trebalo da bude izgrađeno u roku od mjesec i po dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana