Бањалука: ПДП упутио мјере за подршку привреди

Срна
Бањалука: ПДП упутио мјере за подршку привреди

БАЊАЛУКА - Градски одбор ПДП-а Бањалука упутио је Скупштини града Бањалука одлуку о усвајању мјера за подршку привреди због посљедица епидемије вируса корона, којом се предвиђа да ће пословним субјектима, на које се односи одлука о забрани рада, пропорционално бити смањено плаћање мјесечних и годишњих комуналних накнада и такси.

"За период трајања забране рада свим пословним субјектима на које се та забрана односи, без обзира на њихов правни облик и без обзира на власничку структуру, пропорционално се смањује плаћање свих мјесечних и годишњих комуналних накнада и такси, осим у случају да испуњавају критеријуме за већа ослобођења плаћања појединих накнада и такси како је предвиђено овом одлуком", саопштено је из ПДП-а.

Мјере које предлаже ПДП, а које је Скупштини града доставио одборник ПДП-а Јово Савановић, предвиђају да сви пословни субјекти на територији града са годишњим приходом мањим од милион КМ буду ослобођени плаћања комуналне таксе за истицање фирме за 2020. годину.

"Сви пословни субјекти који се баве угоститељском дјелатношћу на територији Бањалуке са годишњим приходом мањим од 500.000 КМ биће ослобођени плаћања комуналне таксе за приређивање музичких програма у угоститељским објектима у 2020. години", додаје се у саопштењу.

ПДП предлаже и да сви пословни субјекти са годишњим приходом мањим од 500.000 КМ буду ослобођени плаћања комуналне таксе за коришћење рекламних паноа и других рекламних материјала у овој години, као и плаћања свих административних такси које се односе на издавање локацијских услова, као и рјешења из области предузетништва.

"Свим пословним субјектима на територији града којима је забрањен рад, а који за вријеме епидемије не отпусте раднике, биће исплаћена субвенција у износу од 500 КМ по раднику мјесечно, а за цијело вријеме трајања епидемије, почев од 1. априла", наводи се у саопштењу ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана