Banjaluka: PDP uputio mjere za podršku privredi

Srna
Banjaluka: PDP uputio mjere za podršku privredi

BANjALUKA - Gradski odbor PDP-a Banjaluka uputio je Skupštini grada Banjaluka odluku o usvajanju mjera za podršku privredi zbog posljedica epidemije virusa korona, kojom se predviđa da će poslovnim subjektima, na koje se odnosi odluka o zabrani rada, proporcionalno biti smanjeno plaćanje mjesečnih i godišnjih komunalnih naknada i taksi.

"Za period trajanja zabrane rada svim poslovnim subjektima na koje se ta zabrana odnosi, bez obzira na njihov pravni oblik i bez obzira na vlasničku strukturu, proporcionalno se smanjuje plaćanje svih mjesečnih i godišnjih komunalnih naknada i taksi, osim u slučaju da ispunjavaju kriterijume za veća oslobođenja plaćanja pojedinih naknada i taksi kako je predviđeno ovom odlukom", saopšteno je iz PDP-a.

Mjere koje predlaže PDP, a koje je Skupštini grada dostavio odbornik PDP-a Jovo Savanović, predviđaju da svi poslovni subjekti na teritoriji grada sa godišnjim prihodom manjim od milion KM budu oslobođeni plaćanja komunalne takse za isticanje firme za 2020. godinu.

"Svi poslovni subjekti koji se bave ugostiteljskom djelatnošću na teritoriji Banjaluke sa godišnjim prihodom manjim od 500.000 KM biće oslobođeni plaćanja komunalne takse za priređivanje muzičkih programa u ugostiteljskim objektima u 2020. godini", dodaje se u saopštenju.

PDP predlaže i da svi poslovni subjekti sa godišnjim prihodom manjim od 500.000 KM budu oslobođeni plaćanja komunalne takse za korišćenje reklamnih panoa i drugih reklamnih materijala u ovoj godini, kao i plaćanja svih administrativnih taksi koje se odnose na izdavanje lokacijskih uslova, kao i rješenja iz oblasti preduzetništva.

"Svim poslovnim subjektima na teritoriji grada kojima je zabranjen rad, a koji za vrijeme epidemije ne otpuste radnike, biće isplaćena subvencija u iznosu od 500 KM po radniku mjesečno, a za cijelo vrijeme trajanja epidemije, počev od 1. aprila", navodi se u saopštenju PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana