Бањалука: Откривено спомен-обиљежје погинулим борцима из МЗ Српске Топлице

Сара Бојанић
Foto: С. Бојанић

Спомен-обиљежје за 19 погинулих бораца Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату са подручја Српских Топлица, данас је откривен и освештан у овом насељу уз присуство породица погинулих бораца, демобилисаних бораца и представника града и Борачке организације.

Предсједник градске Борачке организације Горан Рогић казао је да ово обиљежје треба да буде поука генерацијама које долазе.

- Веома је важно његовати културу сјећања, а покољења која долазе обавезују нас на то. Велика жртва наших сабораца нас опомиње и подсјећа да никада не заборавимо оне који су страдали - рекао је Рогић.

Син погинулог борца Дарио Ловрић нагласио је да је ово значајан догађај за породице али и за читаву мјесну заједницу.

- Ово је била наша дужност и најмање што смо могли учинити као знак захвалности онима који су живот дали за Републику Српску. Мој отац је погинуо на Возући 1995. године. Драго ми је што ћу од данас на овом мјесту моћи запалити свијећу за њега и остале саборце - рекао је Ловрић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је да страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату не смију бити заборављени.

- Наша одговорност према РС је да никада не заборавимо оне коју су дали  животе за њу и да вјечно живе у нашој култури сјећања - поручио је Станивуковић.

Дринић: Борци заслужују друштвену бригу

Откривајући споменик погинулим борцима у одбрамбено - отаџбинском рату данас смо у Српским Топлицама  изразили дубоко поштовање и вјечни пијетет њиховој жртви.Породице погинулих бораца заслужују саосјећање, али и потребну друштвену бригу, поручио је сарадник у Кабинету градоначелника Бањалуке Небојша Дринић.

Додао је да је обавеза институција и појединаца да помогну сваком борцу који је допринијео стварању Републике Српске.

- Свим срцем и јуче сам био уз борце који су с разлогом изразили незадовољство и тражили своја права.

Изградња Централног градског спомен обиљежја на којем ће се наћи сва имена хероја Бањалуке највећи је пројекат Града на који сам поносан.

За све наше борце и за њихова права грчевито ћу се борити и у наредном периоду, јер

најхрабрији синови Републике Српске то заслужују, истакао је Дринић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана