Banjaluka: Otkriveno spomen-obilježje poginulim borcima iz MZ Srpske Toplice

Sara Bojanić
Foto: S. Bojanić

Spomen-obilježje za 19 poginulih boraca Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja Srpskih Toplica, danas je otkriven i osveštan u ovom naselju uz prisustvo porodica poginulih boraca, demobilisanih boraca i predstavnika grada i Boračke organizacije.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Goran Rogić kazao je da ovo obilježje treba da bude pouka generacijama koje dolaze.

- Veoma je važno njegovati kulturu sjećanja, a pokoljenja koja dolaze obavezuju nas na to. Velika žrtva naših saboraca nas opominje i podsjeća da nikada ne zaboravimo one koji su stradali - rekao je Rogić.

Sin poginulog borca Dario Lovrić naglasio je da je ovo značajan događaj za porodice ali i za čitavu mjesnu zajednicu.

- Ovo je bila naša dužnost i najmanje što smo mogli učiniti kao znak zahvalnosti onima koji su život dali za Republiku Srpsku. Moj otac je poginuo na Vozući 1995. godine. Drago mi je što ću od danas na ovom mjestu moći zapaliti svijeću za njega i ostale saborce - rekao je Lovrić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da stradali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu ne smiju biti zaboravljeni.

- Naša odgovornost prema RS je da nikada ne zaboravimo one koju su dali  živote za nju i da vječno žive u našoj kulturi sjećanja - poručio je Stanivuković.

Drinić: Borci zaslužuju društvenu brigu

Otkrivajući spomenik poginulim borcima u odbrambeno - otadžbinskom ratu danas smo u Srpskim Toplicama  izrazili duboko poštovanje i vječni pijetet njihovoj žrtvi.Porodice poginulih boraca zaslužuju saosjećanje, ali i potrebnu društvenu brigu, poručio je saradnik u Kabinetu gradonačelnika Banjaluke Nebojša Drinić.

Dodao je da je obaveza institucija i pojedinaca da pomognu svakom borcu koji je doprinijeo stvaranju Republike Srpske.

- Svim srcem i juče sam bio uz borce koji su s razlogom izrazili nezadovoljstvo i tražili svoja prava.

Izgradnja Centralnog gradskog spomen obilježja na kojem će se naći sva imena heroja Banjaluke najveći je projekat Grada na koji sam ponosan.

Za sve naše borce i za njihova prava grčevito ću se boriti i u narednom periodu, jer

najhrabriji sinovi Republike Srpske to zaslužuju, istakao je Drinić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana