Бањалука: Од данас издавање такси наљепница

Srna
Бањалука: Од данас издавање такси наљепница

БАЊАЛУКА - Од данас почиње издавање такси наљепница за свих 265 такси возила које саобраћају у Бањалуци као доказ да је ријеч о регистрованом такси превознику, саопштено је из ресорног Одјељења за саобраћај и путеве.

 

Самостални такси превозници, као и предузећа регистрована за такси превоз дужни су да истакну ову наљепницу у горњи десни угао предњег вјетробранског стакла, са унутрашње стране.

Уколико се не постави, прописана је одговарајућа новчана казна.

Из градског Одјељења за саобраћај и путеве навели су да грађани на овај начин могу сами да контролишу, односно на лицу мјеста да се увјере да ли неко покушава да обавља нелегални такси превоз на подручју града.

Такси наљепница издаје се почетком сваке године са роком важења од годину дана, а због актуелне епидемиолошке ситуације било је одгођено издавања ових потврда, наводе из ресорног одјељења.

"Евиденциони број односно такси наљепница за 2020.годину, са грбом града, жуто-црвене је боје, на којој је црном бојом наведен евиденциони број, а са унутрашње стране се налази холограмска заштита. Издавање је бесплатно", прецизирали су из одјељења.

Такси превоз у Бањалуци обавља девет удружења и једно предузеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана