Banjaluka: Od danas izdavanje taksi naljepnica

Srna
Banjaluka: Od danas izdavanje taksi naljepnica

BANjALUKA - Od danas počinje izdavanje taksi naljepnica za svih 265 taksi vozila koje saobraćaju u Banjaluci kao dokaz da je riječ o registrovanom taksi prevozniku, saopšteno je iz resornog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

Samostalni taksi prevoznici, kao i preduzeća registrovana za taksi prevoz dužni su da istaknu ovu naljepnicu u gornji desni ugao prednjeg vjetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane.

Ukoliko se ne postavi, propisana je odgovarajuća novčana kazna.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve naveli su da građani na ovaj način mogu sami da kontrolišu, odnosno na licu mjesta da se uvjere da li neko pokušava da obavlja nelegalni taksi prevoz na području grada.

Taksi naljepnica izdaje se početkom svake godine sa rokom važenja od godinu dana, a zbog aktuelne epidemiološke situacije bilo je odgođeno izdavanja ovih potvrda, navode iz resornog odjeljenja.

"Evidencioni broj odnosno taksi naljepnica za 2020.godinu, sa grbom grada, žuto-crvene je boje, na kojoj je crnom bojom naveden evidencioni broj, a sa unutrašnje strane se nalazi hologramska zaštita. Izdavanje je besplatno", precizirali su iz odjeljenja.

Taksi prevoz u Banjaluci obavlja devet udruženja i jedno preduzeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana