Бањалука: Ништа од изградње источног транзита

С. Амиџић, В. Поповић
Бањалука: Ништа од изградње источног транзита

Бањалука - Дио саобраћајнице источног транзита у дужини од 385 метара у улици Стевана Булајића на Старчевици неће бити изграђен у току ове године.

Рекли су ово у предузећу "Путеви РС" и додали да је пројекат за санацију и модернизацију дијела источне обилазнице завршен.

- С обзиром на то да је грађевинска сезона већ при крају, ми тренутно вршимо припреме за почетак зимске сезоне 2014/15. те за зимско одржавање магистралних и регионалних путева, тако да до краја ове године немамо у плану да започињемо било какве активности на поменутом пројекту - казали су из "Путева РС".

Они су додали да из Градске управе још нису добили земљишно-књижни извадак који је потврда да су ријешени имовинско-правни односи.

- Земљишно-књижни извадак, поред остале документације, неопходан је да бисмо добили грађевинску дозволу - рекли су из овог предузећа.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да су за изградњу источног транзита ријешени сви имовинско-правни односи.

- Потребно је одрадити још неке техничке детаље у смислу прекњижавања права располагања у право својине на град.

Према информацијама које имамо из Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, можемо ући у посјед свих парцела и за то постоје сви потребни услови - појаснио је Гаврановић. Додао је да је сам процес изградње у надлежности ЈП "Путеви РС".

Предсједник Удружења за унапређење безбједности саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао је да би источни транзит своју праву функцију имао када би градња поменуте саобраћајнице била настављена поред фабрике обуће "Бема" па до моста у насељу Српске топлице.

- Изградња кратког дијела источног транзита ријешила би само саобраћајне гужве у дијелу између насеља Старчевица и Обилићево - рекао је Јаћимовић.

Возачи

Возач Миодраг Новаковић сматра да би завршетком ове саобраћајнице возачима било знатно олакшано кретање.

- Двије од укупно четири траке које пролазе кроз насеље Обилићево нису у функцији и често збуњују возаче - објаснио је Новаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана