Banjaluka: Ništa od izgradnje istočnog tranzita

S. Amidžić, V. Popović
Banjaluka: Ništa od izgradnje istočnog tranzita

Banjaluka - Dio saobraćajnice istočnog tranzita u dužini od 385 metara u ulici Stevana Bulajića na Starčevici neće biti izgrađen u toku ove godine.

Rekli su ovo u preduzeću "Putevi RS" i dodali da je projekat za sanaciju i modernizaciju dijela istočne obilaznice završen.

- S obzirom na to da je građevinska sezona već pri kraju, mi trenutno vršimo pripreme za početak zimske sezone 2014/15. te za zimsko održavanje magistralnih i regionalnih puteva, tako da do kraja ove godine nemamo u planu da započinjemo bilo kakve aktivnosti na pomenutom projektu - kazali su iz "Puteva RS".

Oni su dodali da iz Gradske uprave još nisu dobili zemljišno-knjižni izvadak koji je potvrda da su riješeni imovinsko-pravni odnosi.

- Zemljišno-knjižni izvadak, pored ostale dokumentacije, neophodan je da bismo dobili građevinsku dozvolu - rekli su iz ovog preduzeća.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da su za izgradnju istočnog tranzita riješeni svi imovinsko-pravni odnosi.

- Potrebno je odraditi još neke tehničke detalje u smislu preknjižavanja prava raspolaganja u pravo svojine na grad.

Prema informacijama koje imamo iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, možemo ući u posjed svih parcela i za to postoje svi potrebni uslovi - pojasnio je Gavranović. Dodao je da je sam proces izgradnje u nadležnosti JP "Putevi RS".

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da bi istočni tranzit svoju pravu funkciju imao kada bi gradnja pomenute saobraćajnice bila nastavljena pored fabrike obuće "Bema" pa do mosta u naselju Srpske toplice.

- Izgradnja kratkog dijela istočnog tranzita riješila bi samo saobraćajne gužve u dijelu između naselja Starčevica i Obilićevo - rekao je Jaćimović.

Vozači

Vozač Miodrag Novaković smatra da bi završetkom ove saobraćajnice vozačima bilo znatno olakšano kretanje.

- Dvije od ukupno četiri trake koje prolaze kroz naselje Obilićevo nisu u funkciji i često zbunjuju vozače - objasnio je Novaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana