Бањалука: Настављени радови на вртићу "Колибри"

Срна
Бањалука: Настављени радови на вртићу "Колибри"

БАЊАЛУКА - Друга фаза изградње вртића "Колибри" у бањалучком насељу Лазарево вриједна милион КМ почела је ових дана у оквиру плана да до краја године буде отворено нових 600 мјеста у предшколским установама, саопштено из Градске управе.

Планирано је да нови дио вртића "Колибри" буде пуштен у функцију већ у септембру, а моћи ће да прими око 170 малишана.

"Упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији, наставили смо наш план изградње и опремања предшколских установа. Ако сви радови буду текли како смо и планирали, у септембру би вртић био спреман за пријем малишана", рекао је начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Он је појаснио да друга фаза радова подразумијева грађевинско-занатске и инсталатерске радове, од којих се тренутно изводе гипсарски.

Град је за опремање вртића издвојио додатних 200.000 КМ и већ потписао уговор са изабраним извођачем. Из Градске управе наводе да одлучено да градња овог вртића буде по фазама с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији процијењене вриједности 1,5 милиона КМ.

Прва фаза градње објекта у Лазареву вриједна 550.000 КМ, која је почела половином прошле године, успјешно је окончана у фебруару ове године. Вртић у Лазареву заузимаће површину од 1.150 метара квадратних.

У настојању града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, у току је и градња вртића у насељу Петрићевац за смјештај више од стотину дјеце.

Нови вртић у горњем дијелу насеља Старчевица у Улици Прве крајишке бригаде отворен је крајем фебруара.

У изградњу обданишта названог "Мали другари" уложено је 225.000 КМ и обезбијеђен смјештај за педесетак малишана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана