Banjaluka: Nastavljeni radovi na vrtiću "Kolibri"

Srna
Banjaluka: Nastavljeni radovi na vrtiću "Kolibri"

BANjALUKA - Druga faza izgradnje vrtića "Kolibri" u banjalučkom naselju Lazarevo vrijedna milion KM počela je ovih dana u okviru plana da do kraja godine bude otvoreno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama, saopšteno iz Gradske uprave.

Planirano je da novi dio vrtića "Kolibri" bude pušten u funkciju već u septembru, a moći će da primi oko 170 mališana.

"Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, nastavili smo naš plan izgradnje i opremanja predškolskih ustanova. Ako svi radovi budu tekli kako smo i planirali, u septembru bi vrtić bio spreman za prijem mališana", rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je pojasnio da druga faza radova podrazumijeva građevinsko-zanatske i instalaterske radove, od kojih se trenutno izvode gipsarski.

Grad je za opremanje vrtića izdvojio dodatnih 200.000 KM i već potpisao ugovor sa izabranim izvođačem. Iz Gradske uprave navode da odlučeno da gradnja ovog vrtića bude po fazama s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM.

Prva faza gradnje objekta u Lazarevu vrijedna 550.000 KM, koja je počela polovinom prošle godine, uspješno je okončana u februaru ove godine. Vrtić u Lazarevu zauzimaće površinu od 1.150 metara kvadratnih.

U nastojanju grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, u toku je i gradnja vrtića u naselju Petrićevac za smještaj više od stotinu djece.

Novi vrtić u gornjem dijelu naselja Starčevica u Ulici Prve krajiške brigade otvoren je krajem februara.

U izgradnju obdaništa nazvanog "Mali drugari" uloženo je 225.000 KM i obezbijeđen smještaj za pedesetak mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana