Бањалука: Највише пријава за расвјету и осушена стабла

Srna
Бањалука: Највише пријава за расвјету и осушена стабла

БАЊАЛУКА - Грађани Бањалуке посредством апликације "Грађанска патрола" у протекле двије седмице најчешће су пријављивали кварове на јавној расвјети, осушена стабла и запуштене приватне парцеле.

 

Пријављени су кварови на јавној расвјети у улицама Косте Јарића, Максима Горког, Цара Лазара, Дујка Комљеновића, Милоша Обилића, у Алеји Светог Саве, Југ Богдановој, на кружном току у насељу Лауш, те у ужем центру града.

Све пријаве су примљене и већина је већ ријешена, саопштено је из градског Одјељења за комуналне послове.

Пријављена су оштећења на стаблима у дрворедима у Булевару Живојина Мишића и Видовданској улици, те је наложено орезивање стабала како не би представљала опасност по пролазнике.

Остављање крупног отпада евидентирано је у Улици Марка Краљевића, док отпад није на вријеме одвезен из улица Мише Ступара и Ђуре Јакшића. По пријави грађана, комуналном предузећу "Чистоћа" је наложено чишћење ових локација.

Информатичка апликација "Грађанска патрола", путем које грађани могу да пријаве комуналне проблеме, у функцији је од 26. априла 2018. године, доступна је потпуно бесплатно у оквиру платформи "гугл плеј" и "еп стор", а све пријаве су анонимне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана