Banjaluka: Najviše prijava za rasvjetu i osušena stabla

Srna
Banjaluka: Najviše prijava za rasvjetu i osušena stabla

BANjALUKA - Građani Banjaluke posredstvom aplikacije "Građanska patrola" u protekle dvije sedmice najčešće su prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti, osušena stabla i zapuštene privatne parcele.

 

Prijavljeni su kvarovi na javnoj rasvjeti u ulicama Koste Jarića, Maksima Gorkog, Cara Lazara, Dujka Komljenovića, Miloša Obilića, u Aleji Svetog Save, Jug Bogdanovoj, na kružnom toku u naselju Lauš, te u užem centru grada.

Sve prijave su primljene i većina je već riješena, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

Prijavljena su oštećenja na stablima u drvoredima u Bulevaru Živojina Mišića i Vidovdanskoj ulici, te je naloženo orezivanje stabala kako ne bi predstavljala opasnost po prolaznike.

Ostavljanje krupnog otpada evidentirano je u Ulici Marka Kraljevića, dok otpad nije na vrijeme odvezen iz ulica Miše Stupara i Đure Jakšića. Po prijavi građana, komunalnom preduzeću "Čistoća" je naloženo čišćenje ovih lokacija.

Informatička aplikacija "Građanska patrola", putem koje građani mogu da prijave komunalne probleme, u funkciji je od 26. aprila 2018. godine, dostupna je potpuno besplatno u okviru platformi "gugl plej" i "ep stor", a sve prijave su anonimne.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana