Бањалука: Највише пријава за дивље депоније и оштећење игралишта

Срна
Бањалука: Највише пријава за дивље депоније и оштећење игралишта

 БАЊАЛУКА- Грађани Бањалуке су путем апликације "грађанска патрола" у посљедњих десетак дана највише пријављивали непрописно одлагање отпада, као и оштећења реквизита на дјечијим и спортским игралиштима, саопштено је из Градске управе.

Непрописно одлагање отпада грађани су пријавили у улицама Милана Бранковића, Деспота Стефана Лазаревића, Крфској, Мирка Ковачевића, Браће Чубриловић и у Булевару Степе Степановића.

По пријему пријава, предузећу "Чистоћа" наложено је да уклони отпад. Истовремено, грађани су пријављивали и неприкладно постављање контејнера у улицама Мајке Југовића, Стевана Булајића и Слободана Кустурића.

Пријављено је, такође, и оштећење справа на дјечијем игралишту у Улици Првог крајишког корпуса у насељу Нова Варош, затим на игралишту у Улици Марка Краљевића, те на игралишту у Улици Бранка Ћопића, док је на спортском игралишту у близини Зеленог моста оштећен кош, а из надлежног одјељења истичу да ће у наредних неколико дана, бити санирана сва пријављена оштећења. "Станари улица Милоша Обилића, Сретена Стојановића и Вељка Млађеновића жалили су се да није покошена трава на дијелу зелених површина, док су грађани из Улице Михајла Пупина пријавили да на једном од стабала градског зеленила им осушених грана које могу представљати потенцијалну опасност", наводе из Градске управе.

По пријему тих пријава, надлежно градско одјељење издало је налог за кошење траве и орезивање осушених грана.

"Грађанска патрола", информатичка апликација путем које грађани у Бањалуци могу да пријаве комуналне проблеме, у функцији је од 26. априла 2018. године и доступна је потпуно бесплатно путем платформи "гугл плеј" и "ап стор".

Ова апликација, која је по први пут кориштена у Бањалуци, омогућава да грађани путем својих мобилних телефона на лицу мјеста, било гдје у граду и било када, фотографишу одређени проблем на који наиђу и да о томе, путем апликације, обавијесте надлежну градску службу, која ће даље предузимати потребне кораке.

Апликација "грађанска патрола" примарно је намијењена за пријаву комуналних неправилности које је потребно санирати. Корисници "грађанске патроле", апликацију користе без регистрације и не просљеђују своје личне податке кроз апликацију,а све прослијеђене пријаве су анонимне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана