Banjaluka: Najviše prijava za divlje deponije i oštećenje igrališta

Srna
Banjaluka: Najviše prijava za divlje deponije i oštećenje igrališta

 BANjALUKA- Građani Banjaluke su putem aplikacije "građanska patrola" u posljednjih desetak dana najviše prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, kao i oštećenja rekvizita na dječijim i sportskim igralištima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nepropisno odlaganje otpada građani su prijavili u ulicama Milana Brankovića, Despota Stefana Lazarevića, Krfskoj, Mirka Kovačevića, Braće Čubrilović i u Bulevaru Stepe Stepanovića.

Po prijemu prijava, preduzeću "Čistoća" naloženo je da ukloni otpad. Istovremeno, građani su prijavljivali i neprikladno postavljanje kontejnera u ulicama Majke Jugovića, Stevana Bulajića i Slobodana Kusturića.

Prijavljeno je, takođe, i oštećenje sprava na dječijem igralištu u Ulici Prvog krajiškog korpusa u naselju Nova Varoš, zatim na igralištu u Ulici Marka Kraljevića, te na igralištu u Ulici Branka Ćopića, dok je na sportskom igralištu u blizini Zelenog mosta oštećen koš, a iz nadležnog odjeljenja ističu da će u narednih nekoliko dana, biti sanirana sva prijavljena oštećenja. "Stanari ulica Miloša Obilića, Sretena Stojanovića i Veljka Mlađenovića žalili su se da nije pokošena trava na dijelu zelenih površina, dok su građani iz Ulice Mihajla Pupina prijavili da na jednom od stabala gradskog zelenila im osušenih grana koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost", navode iz Gradske uprave.

Po prijemu tih prijava, nadležno gradsko odjeljenje izdalo je nalog za košenje trave i orezivanje osušenih grana.

"Građanska patrola", informatička aplikacija putem koje građani u Banjaluci mogu da prijave komunalne probleme, u funkciji je od 26. aprila 2018. godine i dostupna je potpuno besplatno putem platformi "gugl plej" i "ap stor".

Ova aplikacija, koja je po prvi put korištena u Banjaluci, omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake.

Aplikacija "građanska patrola" primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati. Korisnici "građanske patrole", aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju,a sve proslijeđene prijave su anonimne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana