Бањалука: На јесен у Куљанима вртић за 90 малишана

Срна
Бањалука: На јесен у Куљанима вртић за 90 малишана

БАЊАЛУКА - Бањалучко насеље Куљани на јесен би требало да добије први вртић, у оквиру планова за ширење система предшколског образовања и на приградска подручја, а за те потребе биће реконструисан и прилагођен простор некадашње школе, за шта ће из градског буџета бити издвојено 200.000 КМ, уз обезбијеђену подршку Развојног програма УН /УНДП/ од 100.000 КМ.

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да су Куљани једно од највећих и најбрже растућих насеља са много дјеце, због чега се јавила потреба за вртићем, који ће бити у саставу Центра за предшколско васпитање и образовање.

Он је навео да ће нови вртић бити смјештен у просторијама некадашње школе, која располаже са простором од 465 метара квадратних.

"За потребе отварања вртића, овај простор ће бити у потпуности реконструисан и прилагођен новој намјени. Тренутно, надлежне градске службе приводе крају израду пројекта, након чега ће бити расписан тендер за извођење радова", истакао је Билчар.

За ове намјене из градског буџета ће бити издвојено 200.000 КМ, уз обезбијеђену подршку УНДП-а од 100.000 КМ, кажу у Одјељењу за комуналне послове.

У Центру за предшколско васпитање и образовање истичу да је градња новог вртића од суштинске важности за житеље Куљана. Према плану Центра, у новом вртићу биће обезбијеђен смјештај за око 90 малишана, подијељених у по двије јасличке и вртићке групе.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана