Banjaluka: Na jesen u Kuljanima vrtić za 90 mališana

Srna
Banjaluka: Na jesen u Kuljanima vrtić za 90 mališana

BANjALUKA - Banjalučko naselje Kuljani na jesen bi trebalo da dobije prvi vrtić, u okviru planova za širenje sistema predškolskog obrazovanja i na prigradska područja, a za te potrebe biće rekonstruisan i prilagođen prostor nekadašnje škole, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 200.000 KM, uz obezbijeđenu podršku Razvojnog programa UN /UNDP/ od 100.000 KM.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da su Kuljani jedno od najvećih i najbrže rastućih naselja sa mnogo djece, zbog čega se javila potreba za vrtićem, koji će biti u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

On je naveo da će novi vrtić biti smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže sa prostorom od 465 metara kvadratnih.

"Za potrebe otvaranja vrtića, ovaj prostor će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni. Trenutno, nadležne gradske službe privode kraju izradu projekta, nakon čega će biti raspisan tender za izvođenje radova", istakao je Bilčar.

Za ove namjene iz gradskog budžeta će biti izdvojeno 200.000 KM, uz obezbijeđenu podršku UNDP-a od 100.000 KM, kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ističu da je gradnja novog vrtića od suštinske važnosti za žitelje Kuljana. Prema planu Centra, u novom vrtiću biće obezbijeđen smještaj za oko 90 mališana, podijeljenih u po dvije jasličke i vrtićke grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana