Бањалука: Коњичка патрола обрадовала малишане

Srna
Бањалука: Коњичка патрола обрадовала малишане

БАЊАЛУКА - Неколико припадника Јединице жандармерије - коњица МУП-а Републике Српске данас су на коњима патролирали бањалучким парком "Младен Стојановић" и појединим дијеловима града што је изазвало велико интересовање становништва и радозналих малишана.

 

Јахачи и племените животиње обрадовали су најмлађе и измамили им осмијехе, а ријеч је о редовној патролној дјелатности припадника Јединице жандармерије - коњица у Бањалуци.

Коњица МУП-а је основана по узору на европске земље. Користи се превентивно у одржавању јавног реда и мира, а између осталог користи се приликом свечаности организованих поводом важних догађаја.

МУП Републике Српске је 2017. године систематизовао Јединицу жандармерије - коњицу, која је организована при Управи полиције и почела са радом 2018. године. Њени припадници учествовали су и у свечаном дефилеу поводом обиљежавања Дана Републике - 9. јануара.

Јединица је смјештена у Центру за обуку МУП-а у Залужанима и чине је обучени полицијски службеници и припадници Жандармерије који брину о коњима преузетим из прњаворске ергеле "Вучјак".

Јединица има подршку припадника полиције Србије када је ријеч о обуци и јахању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана