Бањалука: Једно дијете данас у вртићу "Марија Мажар"

Срна
Бањалука: Једно дијете данас у вртићу "Марија Мажар"

БАЊАЛУКА - Једно дијете данас је доведено у вртић "Марија Мажар", у којем је бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање организовао рад због смјештаја дјеце за чије чување не постоји друга алтернатива, изјавила је Срни директор Центра Јелена Куртиновић.

- Разговарала сам са родитељима који повремено доводе дјецу. Ми ћемо сваки дан имати по једно, двоје, можда и троје дјеце, зависи како који дан. Данас у вртићу имамо једно дијете. Имамо родитеље који раде, рецимо, отац сваке друге седмице, а мајка сваки други дан, па ће дијете доћи сваке друге седмице два до три дана седмично", појаснила је Куртиновићева.

Она је рекла да вртић "Марија Мажар" ради док се не донесе евентуално некаква друга мјера.

"Углавном ми смо ту, организовани смо и радимо", поручила је Куртиновићева.

Од 18. марта, пријем дјеце у Бањалуци организован је само у вртићу "Марија Мажар", умјесто у укупно четири вртића, јер је у њих дан раније дошло само троје дјеце.

Градски Центар за предшколско васпитање и образовање је с циљем превенције ширења вируса корона од понедјељка, 16. марта, организовао рад у четири вртића - "Марија Мажар", "Сунце", "Лана" и "Лептирић".

Центру је до 13. марта за боравак у овим вртићима било пријављено 111 дјеце за чије чување није постојала алтернатива, међутим, у овим објектима је у понедјељак, 16. марта, боравило осморо дјеце, наредног дана троје, у сриједу, 18. марта, двоје, у четвртак, 19. марта, једно, а у петак, 20. марта, ниједно дијете.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је након сједнице Штаба за ванредне ситуације у уторак, 17. марта, рекао да ће од 18. марта у систему Центра за предшколско васпитање и образовање радити само Вртић "Марија Мажар".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана