Banjaluka: Jedno dijete danas u vrtiću "Marija Mažar"

Srna
Banjaluka: Jedno dijete danas u vrtiću "Marija Mažar"

BANjALUKA - Jedno dijete danas je dovedeno u vrtić "Marija Mažar", u kojem je banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovao rad zbog smještaja djece za čije čuvanje ne postoji druga alternativa, izjavila je Srni direktor Centra Jelena Kurtinović.

- Razgovarala sam sa roditeljima koji povremeno dovode djecu. Mi ćemo svaki dan imati po jedno, dvoje, možda i troje djece, zavisi kako koji dan. Danas u vrtiću imamo jedno dijete. Imamo roditelje koji rade, recimo, otac svake druge sedmice, a majka svaki drugi dan, pa će dijete doći svake druge sedmice dva do tri dana sedmično", pojasnila je Kurtinovićeva.

Ona je rekla da vrtić "Marija Mažar" radi dok se ne donese eventualno nekakva druga mjera.

"Uglavnom mi smo tu, organizovani smo i radimo", poručila je Kurtinovićeva.

Od 18. marta, prijem djece u Banjaluci organizovan je samo u vrtiću "Marija Mažar", umjesto u ukupno četiri vrtića, jer je u njih dan ranije došlo samo troje djece.

Gradski Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je s ciljem prevencije širenja virusa korona od ponedjeljka, 16. marta, organizovao rad u četiri vrtića - "Marija Mažar", "Sunce", "Lana" i "Leptirić".

Centru je do 13. marta za boravak u ovim vrtićima bilo prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, međutim, u ovim objektima je u ponedjeljak, 16. marta, boravilo osmoro djece, narednog dana troje, u srijedu, 18. marta, dvoje, u četvrtak, 19. marta, jedno, a u petak, 20. marta, nijedno dijete.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u utorak, 17. marta, rekao da će od 18. marta u sistemu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje raditi samo Vrtić "Marija Mažar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana