"Бањалука - град будућности":Међу побједничким идејама и пројекти "m:tela"

ГС
"Бањалука - град будућности":Међу побједничким идејама и пројекти "m:tela"

БАЊАЛУКА - У оквиру пројекта "Бањалука - град будућности" одабрано десет побједничких идеја, међу којима су пројекти које су заједнички реализовале компаније "m:tel" и "Блицнет" под називом "Имплементација јавне паметне ЛЕД расвјете засноване на ЛоРа мрежи" и "Информациони систем за промоцију руралних локалних заједница".

Портпарол компаније "m:tel" Милица Кондић рекла је, представљајући пројекат имплементације јавне паметне ЛЕД расвјете засноване на ЛоРа мрежи, да ће он омогућити Бањалуци да добије ефикаснију и јефтинију расвјету којом се управља на даљину, чиме ће се остварити уштеде електричне енергије до 50 одсто.

Руководилац Службе за информационе технологије у "Блицнету" Саша Бурић представио је пројекат "Информациони систем за промоцију руралних локалних заједница", наводећи да је ријеч о пројекту који ће омогућити промоцију и продају производа из руралних дијелова града, односно могућности да становници Бањалуке истраже те производе и уговоре услугу или производ користећи модерне технологије, саопштено је из "m:tela".

Побједничке идеје су представљене синоћ у Бањалуци у оквиру манифестације "Бањалука - град будућности. Замислимо 2030. заједно", а реализација идеја почеће у овој години.
Иновациони изазов "Бањалука - град будућности" раније је покренуо Иновациони центар Бањалука у сарадњи са Министарством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Градском управом Бањалука и УНДП-ом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана