Бањалучки гимназијалци у Москви остварили запажене резултате

Срна
Бањалучки гимназијалци у Москви остварили запажене резултате

Бањалука - Ученици бањалучке Гимназије на данас завршеној Међународној олимпијади метропола у Москви освојили су сребрну и бронзану медаљу из математике, бронзу из физике, те двије бронзане медаље из информатике, док су екипном пласману заузели треће мјесто, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Бањалучки гимназијалци већ трећу годину учествују на овој олимпијади, која се одржава у оквиру Међународне московске седмице образовања, на којој се такмиче у четири дисциплине-математици, информатици, хемији и физици.

Одлазак бањалучких ученика и професора у Москву и ове године подржао је град.

“На Олимпијади метропола 2017. године наши гимназијалци освојили су сребро и бронзу из математике, бронзу из физике и бронзу из информатике, а 2018. бронзу из математике и двије бронзе из физике”, наводи се у саопштењу.

У оквиру Међународне московске седмице образовања одржан је и Форум о образовању “Град за образовање”, на којем је учествовала и делегација Града, предвођена замјеником градоначелника Срђаном Амиџићем.

Форум представља водећу платформу за умрежавање стручњака и лидера из области образовања из цијелог свијета.

“Ове године бавио се питањима трендова у развоју припремног струковног образовања, осмишљавања начина учења за професије будућности, утврђивања методологије компетентности и процјене знања и вјештина у 21. вијеку, као и бољег искориштавања градских простора и површина у образовном процесу”, појаснили су из градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана